L-Carnitine likit Kullanımı - L-Carnitine Nedir?


L-Carnitine likit Kullanımı


l carnitine kullanımı, l carnitine yan etkileri varmı?, l cartine zararlı mıdır?, l carinite zayıflama hapları, l carnitine yorumlar, l carnitine max, l carnitine zayıflatır mı?

Besin takviyelerinin kullanımı sırasında, kullanılacak olan dozun belirlenmesi, ürünün doğru seçimi kadar önemlidir. Eğer takviyeyi uygun dozda kullanmaz iseniz, beklediğiniz sonucu alamamanız çok olasıdır. Kilo kaybını desteklemek amacıyla günde en az 500 - 1000 mg L-carnitine alınmalıdır. Bazı kişilerde ise kullanılması gereken L-carnitine miktarı 2000 - 3000 mg'a kadar çıkabilmektedir.

Kilo kaybını desteklemek amacıyla içinde 50 mg L-carnitine bulunan formülasyonlar kullanılmaktadır. Enerjiyi ve kilo kaybını desteklemek için bu oldukça anlamsız bir dozdur ve bu düşük dozları kullanan kişiler genellikle L-carnitine'in işe yaramadığını düşünmektedirler. Bu, kocaman bir binada çıkan yangına 1 bardak su atmaya ve suyun yangını söndürmekte etkili bir madde olmadığını düşünmeye benzer.

L-carnitine'den maksimum etkiyi elde etmek için kullandığınız miktara dikkat etmenin yanında, karbonhidratlardan (şeker ve nişastalar) mümkün olduğunca kaçınmanız gerekir. Ne kadar çok karbonhidrat alınırsa o kadar çok insülin hormonu salgılanır ki bu da L-carnitine'in etkinliğini oldukça düşürür. Ayrıca Omega-3 yağ asitlerinden ve proteinlerden zengin bir diyetle L-carnitine'in etkinliğini arttırmak mümkündür. Kilo vermeye yardımcı olmak için L-carnitine ile birlikte egzersiz yapmak da oldukça yardımcı olacaktır. Yağların yakılması işlemi ancak hücrelerde oksijen varlığında gerçekleşir. Yağ ve oksijen uygun koşullar altında bir araya geldiğinde, oksijen yağı "yakar". Kas hücresinin içerisine yeterli miktar oksijenin girmesini sağlamak içinse egzersiz yapmak gereklidir.


L-Carnitine'den en çok faydalanacak 5 grup

1- Daha fazla enerjiye ihtiyaç duyanlar: Hücre içerisinde enerji üretiminden sorumlu olan maddelerden biri de L-carnitine'dir.

2- Kilo vermek isteyenler: Düşük karbonhidratlı bir diyet ve egzersizle birlikte kullanılmalıdır.

3- Kalp sağlığını desteklemek isteyenler: Co-enzyme Q10, E vitamini gibi kalbi destekleyen takviyelerle birlikte kullanılabilir.

4- Sporcular: Özellikle aerobik sporlarda L-carnitine dayanıklılığı ve performansı arttırmaktadır.

5- Vejeteryanlar ve Veganlar: L-carnitine en çok et ve et ürünlerinde bulunduğu için vejeteryanlar L-carnitine'i dışarıdan takviye olarak almalıdırlar

0 yorum:

GOOGLE REKLAM