Kisirlik Nedeni? Kisirliğin Nedenleri?

Kisirlik Nedeni? Kisirliğin Nedenleri?

Aşırı spor ve diyet kısırlık nedeni



Kadınların uyguladıkları ağır diyet vespor programlarının kısırlığa yol açabileceği belirtildi.



Kadınların son yıllarda uyguladıkları ağır diyet ve sporla bünyelerindeki yağ oranını tükenmeye yakın hale getirdikleri için hamile kalmakta zorlandıklarını belirten uzmanlar kısırlığın gelecek yıllarda 2 katına çıkacağının tahmin edildiğini kaydediyor.



Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yaralı spor ve diyet yaparken aşırıya kaçmamaları konusunda uyardı.







Türkiye’de gebe kalmadan önce kadınların muayeneden geçme alışkanlığı olmadığını kaydeden Yaralı bu sayede gebeliğin sağlıklı olacağını kaydetti.



Kadınların bunun hormonları olumsuz yönde etkilediğini ve adet düzensizliklerine yol açtığını söyledi.



“SPOR YAPALIM DERKEN KISIR KALMAYIN”

Yaralı kısırlığın gelecek yıllarda 2 katına çıkacağının tahmin edildiğini ifade etti.



Kısırlık için bir diğer olumsuz faktörün ise şişmanlık olduğunu söyleyen Yaralı en fazla 20 kilo alınmasının ideal olduğunu kaydetti.



HAMİLELERE SICAK UYARISI

Hamileliklerini sıcakgünlerde geçirenlere de önerilerde bulunan Prof. Dr. Yaralı doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmamaları gerektiğini söyledi.



Hamileliğin özellikle ilerleyen aylarında topuklu ayakkabı ve dar kıyafetlerin giyilmemesini öneren Yaralı hamilelerin doktora danışmadan güneş yağı kullanmamalarını da istedi.



Hamilelerin yaz aylarında süt yerine yoğurt hamilelerin deniz ürünlerinde de seçici davranmalarını ve kabuklu deniz ürünlerini tüketmemelerini önerdi.



Hamilelere yapılacak egzersizlerde yüzmeyi tercih etmelerini tavsiye eden Prof. Dr. Hakan Yaralı burada da havuz yerine denize girilmesinin önemli olduğuna işaret etti.

0 yorum:

GOOGLE REKLAM