Klitoris Estetigi ve Orgazm

Cinsel sağlık bilgileri makalemizde bu sefer bayanlari yakindan ilgilendiren bir konumuz var. Klitoris estetigi, mutlu bir cinsel yasam icin bir cok kadinin tercigi sizde bu konuyu merak ediyorsaniz bu estetik operasyonun tum ayrintilarini asagidaki makalemizde bulabilirsiniz.

Klitoris, kadın cinsel organının üstünde, küçük dudakların bittiği yerde yer alıyor. Ama şekli hiçbir kadında aynı değil. Bunun da doğum yapmış olmakla veya yaşla pek ilgisi yok. Aslında Klitorisle ilgili “normal” tanımı yapmak zor. Ancak bazı kadınlar görüntüsünden çeşitli nedenlerle hoşnut olmayarak Estetik plastik cerrahların yolunu tutuyor.

Estetik Plastik cerrahlar, sinir yönünden zengin Klitorise dolaylı müdahale ediyor. Ameliyat sırasında bölgedeki sinirleri yaralamamaya özen göstererek. Plastik cerrahlar yaptıkları bu ameliyatı, “çevre düzenlemesi”ne benzetiyor. Etrafındaki dokular yeniden yapılandırılıyor. Klitorisi halka gibi sarmış, her yönde örtmüş ve hatta bir kat üzerine gelen yani bazen bir şapka, külah gibi kapatan cilt parçaları oluyor. Bunlar klitorisi içerde tutuyor ve temasını bozuyor. Ameliyatta bu dokular elden geçiriliyor. Etrafındaki fazlalıklar alınıyor. Klitorisi bulunduğu yerde biraz daha belirgin hale getiren operasyon Klitorisin uyarılmasını kolaylaştırıyor. Dolayısıyla kadının orgazm olmasına da katkısı oluyor.

Bir başka grup kadın da Klitorisin büyüklüğünden şikayetçi. Örneğin mayonun altından çok belirgin gözüken, büyükçe klitorislerini küçültme isteğiyle cerraha gidiyorlar. Bu amaçla gelen kadınların da kilorisine doğrudan müdahale edilmiyor. Büyütme operasyonunun tam tersi yapılıyor. Klitoris, zarar verilmeden biraz daha derine çekiliyor. Daha doğru bir deyimle yandaki iç dudakların, klitorisi örtmesi sağlanıyor. Burada da Estetik cerrahların dikkat ettiği bir nokta var: Klitorisin gizlenirken uyarılma işlevi yok edilmiyor.

Klitoris ameliyatı, doktorun ve hastanın tercihine göre lokal veya genel anesteziyle yapılıyor. 20-30 dakika sürüyor ve yaklaşık 3-6 bin YTL’ye mal oluyor. Ameliyattan sonra hasta 7-10 günde normal yaşamına dönebiliyor.

Orgazmı kolaylaştırabilir ama mucize beklemeyin

Op. Dr. Tuğrul Turan (Estetik, Plastik ve Rekontrüktif Cerrahi Uzmanı): Son yıllarda bu operasyon talebinde artış var. Ancak bu cinsel sağlık icin cinsel organlarından hoşnut olmayan kadınların taleplerinde vajina daraltma, küçük (iç) ve büyük (dış) dudaklara yönelik operasyonlar ilk sırada yer alıyor. Hatta en sık küçük dudaklarını küçültmek için başvurduklarını söyleyebilirim. Aslına bakarsanız, klitorisim ortada değil, orgazm olamıyorum diyerek gelmiyor kadınlar. Bir şeylerin istedikleri gibi gitmediğini söylüyorlar. Gerçekten Klitorisi belirginleştiren operasyonlar klitoral uyarılmayı daha rahat ve kolay hale getirerek, orgazmı kolaylaştırabilir. Orgazma ulaşamama sorunu yaşayan çok sayıda kadın var. Ama bilinmeli ki bu ameliyattan sonra kadını mutluluktan öldürecek ya da çıldırtıcak bir sonuç alınacak demek mümkün değil. Orgazm, karmaşık bir mekanizmadır, sadece Klitorisle açıklanamaz. Bence, cinsel organ operasyonları kadınların cinsel sağlık yaşamlarının kalitesini artırıyor. Kadınlar partnerlerinin yanında daha rahat hareket ediyor.

Üç tür genital operasyon yapılıyor

* Mons pubis adını verdiğimiz, karnın en alt bölümündeki, tüylü bölgenin ve labia majora adını verdiğimiz büyük dudakların şişkin, büyük ve yağlı görünümünün düzeltilmesi. Mons pubis bölgesi yaşlanma, gebelik ve kilo alma gibi nedenlerle zamanla sarkıyor ve içinde biriken yağ nedeniyle kabarık bir görünüm alıyor. Pantolon, mayo ve iç çamaşırı giyerken kapladığı hacim nedeniyle rahatsızlık yaratıyor. Bu sorun ameliyatla gideriliyor.
* Labia minora adı verilen küçük dudakların aşırı büyük ve sarkık durumunun giderilmesi. Benzer şekilde küçük dudaklar da labia majora olarak da bilinen büyük dudakların arasından dışarı sarkıyor, kırışıyor ve rengi koyulaşıyor. Küçük dudaklardaki fazla sarkmalar hijyen problemleri, cinsel ilişki sırasında ağrıya, hatta travmaya bağlı enflamasyon ve enfeksiyona yola açabiliyor, mayo, iç çamaşırı ve pantolonlardan görünebilir olması nedeniyle rahatsız ediyor. Küçültülmesi mümkün.
* Vajinanın dışa açıldığı bölge daraltılıyor. Normal doğum veya yaşa bağlı gevşeyen, genişleyen vajinanın çapı daraltılıyor. Gevşeyen kaslar düzeltiliyor. Bu hem kadın hem de erkeğin cinsel ilişkiden aldığı hazzı artırıyor.

0 yorum:

GOOGLE REKLAM