Lahana Kürü ||| İbrahim Saraçoğlu



Lahana Kürü ||| İbrahim Saraçoğlu

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu 'ndan Lahana kürü


•Kaynamakta olan yarım litre suda 6- 7 adet beyaz lahana yaprağını, 10 dakika ağzı kapalı olarak hafif ateşte pişirin.

•Sabah ve akşam olmak üzere aç ve tok karına birer su bardağı için. Bu işleme toplam 5 gün devam edin.

•Bu kürü 5 gün uyguladıktan sonra 3 gün ara verin ve tekrar 5 gün uygulayın. Böylece 10 günlük kür tamamlanmış olur.

•Toksin atıcı ve bağırsak kanserini önleyici bu 10 günlük kürü, 1 yıl boyunca 3 ya da 4 kez yapmak en doğrusudur.

•10 günlük kür için kesinlikle ihtiyacınız olan miktarı bir defada değil, her gün taze olarak hazırlayın.

•Kan dolaşımını düzenlemek amaçlı kullanımda 3-4 adet beyaz lahana yaprağı, kaynamakta olan yarım litre suya atılır ve hafif ateşte ağzı kapalı olarak 15 dakika pişirilir.

Sabah ve akşam aç veya tok karına bir su bardağı içilir. Her 3 günde bir, 3 gün ara verilerek toplam 21 gün içilerek uygulanır. 3 aylık aradan sonra tekrar; her 3 günde bir, 3 gün ara verilerek, toplam 21 gün içilerek ikinci ve son kür tamamlanmış olur.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

Toksinler vücudumuzdan nasıl atılıyor?
Toksinler vücudumuzdan nasıl atılıyor? Toksinleri elimine etmekle görevli başlıca organ karaciğer. Toksinlerin ilk durağı karaciğer, burada çeşitli kimyasal reaksiyonlardan geçerek vücuttan atılmaya hazır hale geliyorlar. Ardından böbreklerden idrar, deriden ter, bağırsaklardan da dışkı yoluyla dışarıya atılıyorlar. Eğer karaciğer, böbrekler veya bağırsaklar görevlerini tam yerine getiremiyorsa, toksinler vücuttan tam olarak atılamıyor demektir. Bunun da genel sağlığınız üzerindeki etkileri büyük olacaktır.

Başlıca belirtileri
Enerji azlığı
Sağlıklı bir vücut belli düzeydeki toksinle başa çıkabilir. Ancak vücudunuzun başa çıkabileceğinden çok toksinle karşı karşıya ise bu denge bozulur. Toksinler hücrelerinizin içinde birikmeye başlar ve çalışmalarını engeller. Vücuttaki her hücre enerji enerji üreten küçük bir fabrika gibidir.

Toksinlerin birikmesiyle bu fabrikalar tam kapasite çalışamaz hale gelir. Ve böylece enerji azlığından kendinizi sürekli yorgun, halsiz hissetmeye başlarsınız.

Ruh hali değişkenlikleri, konsantrasyon güçlükleri, bellek zayıflığı, depresyon: kan karaciğerde toksinlerden arındırılıp beyne gider. Karaciğere binen yük ağırsa, beyin ve sinir sistemi fonksiyonlarınız hep bu zehirlerden tam arınamamış kandan etkilenecektir.

Döküntüler, sivilce, egzama
“Bana cildini göster, sana derdini söyleyeyim” diye bir söz vardır. Çeşitli cilt sorunlarının altında hep vücutta çalışması aksayan bir organ söz konusu. Toksinlerin dışarıya atıldığı yerlerden biri de cilt. Aşırı toksin yüküyle birlikte cilt hastalıkları ortaya çıkar.

Kanser, kalp hastalığı, artrit, alerjiler, şişmanlık ve cilt hastalıkları tüm dünyada özellikle şehirlerde yaşayanlarda hızla artıyor. Çoğu kişinin baş ağrısı, öksürük, stres, anksiyete, depresyon, sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi yakınmaları var. Yaşamın her alanında gittikçe artan toksin oranı ve bu hastalıklar arasında ilişki olduğu kesin. Korunmak için doğru bir beslenme tarzı ve yaşam stili, düzenli detoksifikasyon, vitamin ve mineral desteğiyle karaciğerinizi yenilemeniz gerekiyor.
Karaciğerin görevini tam oalrak yapmasını engelleyen bazı maddeler: Kafein (çay-kahve), alkol, ilaçlar, sigara dumanı, egzos dumanı, fazla protein tüketimi, doymuş yağlar.

0 yorum:

GOOGLE REKLAM